Explorer (15-18 jr) - Scouting Heerlen (HAPPYKIDZZ)

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Explorer (15-18 jr)

Wat ben je?

Als Explorer heb je een streepje voor!

MEER WETEN?
Klik hier of..
LEES DAN MAAR DOOR...
OP EXPEDITIE

Explorers houden van avontuurlijke expedities in het hooggebergte of in
magische grotten. Het buitenland, bij de Sint Jan Baptistgroep ook al door de scouts verkend, klinkt vooral voor de Explorers aantrekkelijk. Kennismaken met andere culturen en samenlevingen. Menig explorerkamp is over de grenzen te vinden. De eigen interesses binnen de afdeling Explorers bepaalt welke programma's georganiseerd worden. Sport bijvoorbeeld. ATB-en, kanoën of abseilen, je verzint het maar. Of samen je schouders onder een project zetten. Iets doen voor anderen. Samen kun je de wereld aan...

EXPLORERS  VERLEGGEN HUN GRENZEN

Als je tussen de 15 en 18 jaar bent en van actie en afwisseling houdt, dan is Scouting net iets voor jou. Explorers van Scouting Sint Jan Baptistgroep zijn jongens en meisjes die samen elke week weer wat anders bedenken om hun grenzen te verleggen.
Wat er zoal gebeurt? We gooien even een emmer leeg. Je kunt het sportief bekijken, bijvoorbeeld met All Terrain Bikes, een zelfverdedigingcursus of gewoon even een potje volleybal of rugby. Je kunt wat avontuurlijker worden door te gaan kanoën, grotonderzoeken of abseilen in de Ardennen.DE UITDAGING

Echt uitdagend wordt het als je gaat zweefvliegen, parasailing of zeilen. Te land, ter zee of in de lucht; alles is mogelijk. Minder vermoeiend, maar net zo creatief is fotograferen of werken met video; maak daar maar een programma van. Ook binnen de techniek is er genoeg te doen. Van radioamateurisme tot computers, je hebt het samen in de hand.

Elke zomer ga je op zomerkamp, en dat kan natuurlijk makkelijk in het buitenland zijn. de ruige natuur daar ontdekken, en kennismaken met andere culturen, al dan niet gezellig bij het kampvuur. De enige regel is: variatie.

ZELFSTANDIG

Explorers bepalen zelf wat ze gaan doen. Meestal worden de programma's een aantal weken vooraf bepaald en worden de organisatietaken verdeeld. Hulp krijg je van een begeleid(st)er, die je op ideeën kan brengen en die je kan helpen, als dat nodig is. Verder zijn er allerlei boeken en brochures die je bij het programmeren kunnen helpen.

PROBEER HET GEWOON EENS UIT, JE KRIJGT ER ECHT GEEN SPIJT VAN...


Interesse?  Vraag vrijblijvende informatie!!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu